Naša uzbudljiva priča Left ornament Right ornament

Sve je započelo još 1996.

Da Piero je vrhunski restoran bogate tradicije, mediteranske kuhinje i istarskih specijaliteta, odličnog roštilja i pizza spravljanih u talijanskoj maniri. S ogromnom terasom uz najatraktivniju šetnicu starog Rovinja i unutarnjim šarmantno uređenim prostorom, naslanja se na čuvenu Amforu, restoran istog vlasnika i već desetljećima dominira uzbudljivom ponudom specijaliteta i šarmom centralne pozicije uz more.

Svakodnevna bogata ponuda mediteranskih i istarskih kuhanih marenda, objeda i večera, uz iznimno pristupačne cijene privlači sve one koji turistički razgledaju centar Rovinja i crkvu Sv. Eufemije, sve poslovne ljude u okruženju, one kojima je u Rovinju radno mjesto, ali i one koji žele uz romantičnu večernju šetnju, po centru grada uz more, uživati i u maestralnim istarskim delicijama. Cjelokupna bogata, šarena i svježa ponuda glavne rovinjske i pulske tržnice; od povrća, voća, ribe i mesa naći će se svakodnevno u ponudi jedinstvenih obroka restorana, prije svega svih znanih istarskih specijaliteta kojih u tom obimu nema niti u jednom drugom restoranu u Rovinju i Puli.

Dakako da svaki istarski specijalitet ove kuće uključuje i specifične dodatke obrocima; poput istarskog pršuta, tartufa, istarskog sira i drugih kojima je restoran snabdjeven iz iskušanih izvora diljem Istre. Sve ostalo; od svježih šparoga, rikule, pečenih crnih maslina, školjki, rakova, ribe, mesa i svježeg sira donose mali obiteljski proizvođači.

U ponudi restorana dominiraju svi istarski specijaliteti na kojima je tijekom 16 godina postojanja ovaj poznati lanac restorana po imenu da Piero i sagradio ugled. Restoran nudi i mediteransku kuhinju od ribljih jela, školjaka, rakova, pašte, vrhunski crni rižoto, mesna jela s roštilja, pizze i pomno osmišljena i bogata vegetarijanska jela. Svakog jutra, od svježih namirnica kupljenih par koraka dalje na rovinjskoj i pulskoj tržnici, kuhari oba restorana sami spremaju sve iz ponude, rade i domaće svakodnevno svježe slastice, peku kruh i sami proizvode paštu. Time već odskaču od mnogih restorana. Ovdje se koristi samo najbolje maslinovo ulje, kozji i ovčji sir, istarski pršut, tartufi, domaći fuži i nekoliko vrsta domaćeg kruha.

U ponudi su i vrhunska, pomno birana istarska i druga kvalitetna hrvatska vina najpoznatijih vinara; Kozlović, Degrassi, Zigante, Krauthaker, Zlatni plavac, Dingač, Postup, Iločki traminac, Zeleni silvanac…, a od rakija tu su Istarska grapa, Istarska biska, Medovača, Vilijamovka, Šibenska lozovača.

U odnosu na druge, ovaj restoran sve proizvodi sam. Sve je svježe, jela se spremaju po isprobanim recepturama i svaki dan je u ponudi mnogo maštovitih, kuhanih, zdravih obroka.

Vlasnik lanca restorana da Piero je Pjeter Jakupi, koji od djetinjstva živi u Rovinju gdje je i oblikovao današnju vrhunsku gastronomsku ponudu učeći od najboljih i tako izgradio lanac restorana s istom ponudom. Osim restorana da Piero u Rovinju, postoji i restoran da Piero u Puli i da Piero usred Zagreba na maloj terasi glavne zagrebačke tržnice Dolac. Brand da Piero i brojka od 5 uspješnih restorana, gurmanskim znalcima svakako nešto znači, a svima ostalima koji se zadese u Rovinju, Puli ili Zagrebu i taj jedan da Piero biti će dovoljan i za slasti nepca nezaboravan.


KAKO

Do nas

  • da Piero Rovinj

    Aldo Rismondo 35

RADNO VRIJEME RESTORANA

Travanj - Listopad

  • Ponedjeljak: 11:00 h - 24:00 h
  • Utorak: 11:00 h - 24:00 h
  • Srijeda: 11:00 h - 24:00 h
  • Četvrtak: 11:00 h - 24:00 h
  • Petak: 11:00 h - 24:00 h
  • Subota: 11:00 h - 24:00 h
  • Nedjelja: 11:00 h - 24:00 h
Posjetite nas u nekom od naših

Restorana

Amfora Rovinj daPiero Pula Copacabana Rovinj daPiero Zagreb